søndag den 20. december 2015

Glutenfri Havrecookies

Julens andet småkage eksperiment er med havregryn og rosiner, og smager skønt af kanel. De er sprøde udenpå og chewy inden i. De er nemme og hurtige at lave.
Opskriften får du her:

Ingredienser:
150 g smør 
300 g glutenfri havregryn 
2 æg 
200 g sukker 
1 tsk bagepulver 
1 tsk kanel 
1 tsk vaniliepulver 
2 håndfulde rosiner 
3-4 spsk rismel (alternativt 2 spsk hvedemel) 



Lad havregryn stå og trække med smeltet smør i 15 min. Pisk æg og sukker luftige, og vend i havregrynene med resten af ingredienserne. Fordel dejen med en teske på en bageplade, pas på, de flyder meget ud. Bag 8-10 min ved 200 grader til de er gyldne.
Bruger du finvalsede havregryn flyder småkagerne meget ud, bruger du grovvalsede, bliver de mere chunky. 

Jeg har i år brugt dem til julegaver, og fundet nogle fine poser i IKEA til at pakke dem i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar