onsdag den 23. december 2015

Glutenfri jødekager

Julens tredje småkage eksperiment i den glutenfri verden er jødekager, en af mine yndlings julesmåkager. Eksperimentet er så endt i 2 versioner, idet den første portion blev SÅ tørre, at hønsene fik dem! Kagerne sugede alt mundvand til sig fra maven og op.
Men andet forsøg, med ny opskrift, er blevet super gode. Opskriften har jeg lånt fra Line på etglutenfritliv, dog tilpasset den til min familie.

Ingredienser:
100 g Jyttemel
150 g lyst bage mix
150 g smør
100 g rørsukker
1 æg

Pynt:
1 æg
Kanel
Sukker
Hakkede smuttede mandler
Bland mel, og smuldr smør deri. Tilsæt sukker og æg, og bland godt, gerne med hænderne. Dejen er MEGET fugtig, så stil den på køl en times tid, og lav så en rulle af dejen.Stil den på køl til den er helt fast, og skær tynde skive af rullen. Læg dem på en bageplade, pensl med æg, og pynt med kanelsukker og hakkede mandler. Bag i 7-8 min ved 200 grader, til de er gyldne. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar