mandag den 2. juni 2014

En weekend med meget lækker mad og en god beslutning

Jeg har taget en beslutning, som nok kommer til at betyde rigtig meget: Jeg vil flytte til Aarhus!
Jeg bor i Randers, men arbejder i Aarhus, og jeg er efterhånden ved at være utrolig træt af den lange transporttid. Jeg mangler desuden et liv udover arbejde og buskørsel, og det er svært at få, sådan som mit liv er indrettet nu.
Denne beslutning gav mig henover weekenden fornyet energi, til endelig at komme tilbage på LCHF-sporet for alvor. Jeg har derfor fået lavet mig nogle lækre ting her i weekenden, som selvfølgelig skal på bloggen her:

Lyst formbrød (Jane Faerbers opskrift)
6 æg
150g philadelphiaost
100g smeltet smør
1 1/2 dl fedtreduceret mandelmel
2 spsk kokosfibre
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 170 grader. Pisk æggene sammen, og tilsæt ost og smeltet smør.
Bland de tørre ingredienser, og pisk dem i dejen. Lad dejen hvile i 10 minutter, og fordel den derefter i en form beklædt med bagepapir. Bag brødet i 30-40 minutter.





Jeg er sådan en, der gerne køber kød på tilbud, også gerne datovarer. Her kan man virkelig være heldig at finde  nogle lækre udskæringer, og noget man ellers ikke lige får prøvet.
For længe siden fandt jeg i Føtex en ret billig svineskank, og fik af vide af min mor, at det var noget ret lækkert kød - jeg købte den derfor. Den har nu ligget i fryseren længe, jeg har ikke helt vidst hvad jeg skulle gøre af den. MEN, så fandt jeg en opskrift på langtidsstegt skank med sprøde svær, og det så helt fantastisk ud. Det måtte jeg prøve!
Og det blev helt fantastisk! Meget mørt og saftigt kød, og masser af den sprøde svær.
Man skal dog lige være forberedt på at sætte maden i ovnen 4 1/2 time før spisetid!



Langtidsstegt svineskank med sprød svær
1 svineskank
salt og peber

Tænd ovnen på 170 grader. Rids sværen grundigt hele vejen rundt, helt ind til kødet. Gnid salt og peber godt ind i skanken, stil den på kødsiden i et fad, og hæld lidt vand ved. Stil skanken i ovnen, og lad den passe sig selv i 4 timer. Vær dog opmærksom på, at der hele tiden er væske i fadet.




Efter 4 timer tages fadet ud, og ovnen stilles på grill og 230 grader. Hæld stegeskyen fra, og brug den evt. til sovs. Sæt skanken tilbage i ovnen på grill i 10-15 minutter, så sværen helt sikkert bliver sprød.
Lad skanken hvile et kvarter, inden den skæres ud.


Dette indlæg indeholder affiliatelinks



Ingen kommentarer:

Send en kommentar