lørdag den 15. marts 2014

Lakseroulade med spinat

Jeg har i et stykke tid haft enormt meget lyst til en lakseroulade med spinat og flødeost, så i starten af ugen fik jeg endelig taget fat på den. Og den blev bare super super lækker, ret mættende, og perfekt til en let forret eller til at putte i madpakken. Opskriften får du her:

Lakseroulade

4 æg
300 g spinat
50 g parmesanost
1 glas øko pikantost
5 spsk cremefraiche 38%
4 tomater
røget laks eller ørred i skiver
dild
salt og peber

Varm ovnen til 200 grader.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive. Bruger du frossen spinat, skal det tøs op, og snittes meget fint. Bland blommerne med spinat og parmesan, og krydr med salt og peber. Bland æggemassen med hviderne, og fordel massen på en bageplade med bagepapir. Laget skal være ca 5 mm tykt.
Bag til bunden er let gylden og fast.



Skær tomaterne over, og fjern den saftige midte. Snit resten i fine små stykker. Rør cremefraiche og flødeost sammen, og tilsæt tomaterne og eventuelt dild. Smag til med salt og peber.

Når bunden er kølet helt af, fordeles ostecremen ud over, og til sidst lægges skiver af fisk på.
Rul rouladen forsigtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad rouladen få lov at sætte sig et par timer i køleskabet, inden den skæres i skiver.
Server evt. med den lækre dilddressing eller en cremet guacamole.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar