tirsdag den 7. januar 2014

Mættende tærte

Pyh, what a day!
Oftest er det helt fantastisk at være pædagog, andre dage er det bare så frustrerende. Frustrerende når der er børn man ikke kan nå.
I dag mødte jeg sådan et barn. Min skole er en stor skole, og der er derfor flere afdelinger i SFO'en, med hver sin økonomi og ledelse. Derfor kender jeg kun de knap 100 børn i min egen afdeling.
Dog er børnene i samme skolegård, og det samme er vi voksne. Det kan derfor ikke undgåes, at der en gang imellem krydses klinger på tværs af afdelingerne.
I dag havde jeg fat i en dreng, der havde sparket nogle børn, og jeg konfronterede ham med det. Han blev vred på mig, og endte med både at slå og sparke. En kollega kom ilende og fastholdte ham, men har fortsatte, og begyndte sågar at spytte på mig. Jeg fik bagefter af vide, at det er et typisk reaktionsmønster for ham.
Sådan noget er hårdt at stå model til, og hvor er det bare enormt ærgerligt, at en sådan dreng ikke kan nås, at man ikke kan trænge ind til ham.

Efter sådan en dag har man brug for noget lækkert, og min madplan sagde tærte. Lige noget jeg kunne overskue at lave ovenpå en hård dag. i dag blev det en broccoli-oksekødstærte.Tærtebund
2 dl mandler
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl sesamkerner
1 1/2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
40 g smør
1 æg

Put mandler, sesamkerner og solsikkefrø og loppefrøskaller i blenderen, og blend det hele fint. Tilsæt salt og smør, og blend videre til det ligner groft sand. Saml dejen med ægget, og lad dejen hvile i ca. 20 min.
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Smør et tærtefad, og fordel delen. Forbag i 15-20 min.

Fyld
200 g broccoli
350 g oksekød
3 æg
2 dl fløde
salt og peber
revet ost

Skær broccolien i mindre stykker og buketter, og blancher kort i kogende vand.
Brun kødet godt af på en pande. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Fordel fyldet på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Bag i ca 20 min, fordel osten ud over tærten, og bag yderligere 10 min.
Lad tærten stå 5 minutter inden servering.


2 kommentarer:

  1. Den lyder helt vildt lækker!- Den er på madplanen i morgen!

    SvarSlet
  2. Det er også en lækker tærte. Den er fremragende som madpakke!

    SvarSlet