fredag den 31. januar 2014

Boganmeldelse - Mæt og slank med LCHFI går udkom Jane Faerbers nye bog "Mæt og slank med LCHF", opfølgeren til hendes bestseller "LCHF - Spis dig mæt og glad".
Jeg fik den selvfølgelig købt, og har også læst og kigget i den - og førstehåndsindtrykket var super godt.

I dag har jeg læst den mere grundigt igennem, og her følger min anmeldelse af bogen:

Teoriafsnit:
Teorifsnittet er inddelt i flere forskellige emner. Bogen starter med en uddybning af kornprodukters uheldige virkning på vores krop, og derefter fedtets gode virkninger. Det er rart at disse afsnit er blevet uddybet yderligere ift. den første bog.

Derefter følger et afsnit om opstart på LCHF, hvor både de gode og dårlige sider i opstartsfasen berøres. Her præsenteres også et bud på en "spiselig dagsrytme" samt en guide til de første 10 dage med LCHF. Når der her skrives guide, er det ikke i form af en madplan, men mere hvad og hvilke signaler din krop udsender i opstartsfasen.

I det efterfølgende afsnit er vægttab omdrejningspunkte. Begreberne ketose og periodisk faste belyses, og der er et langt og spændende afsnit om træning og LCHF.

Endelig kommer et afsnit, som jeg faktisk synes er det vigtigste afsnit i teoridelen af bogen: selve processen, og om at have tillid til den. I dette afsnit synes jeg, at Jane gør det klart, på en god måde, at vi er forskellige som mennesker, og at vi bare er mennesker. Her skrives om faldgruber, bevidste tilvalg/fravalg og betydningen af mad som en stress-faktor.

Opskrifter:
WOW, siger jeg bare! Som det kun kan forventes fra Janes side, er billederne fantastisk flotte, og retterne ser lækre og indbydende ud. Opskrifterne er delt ind i forskellige kategorier, og her har Jane lyttet til sine læsereres kommentarer til første bog, og har inddraget et afsnit om madpakker.
Der er nye og spændende opskrifter, og nye udgaver af gamle kendinge. Ved en kort gennembladring, fandt jeg lynhurtigt de første 10 opskrifter, som jeg ikke kan vente med at afprøve.


Bogen i sin helhed:
Nærlæsningen af bogen lever klart op til førstehåndsindtrykket. Det er tydeligt at den er blevet gennemarbejdet og kælet for, ned til mindste detalje. Den er en tydelig og flot efterfølger til den første bog, men samtidig en uafhængig størrelse.
Perspektivet og vinklen på LCHF er lidt anderledes i denne bog end i den første, men den røde tråd er tydelig mellem de 2 bøger.

Janes egne erfaringer er gennemgående i bogen, og det gør den nærværende og personlig, og meget mere spændende at læse. De personlige bemærkninger krydrer teoriafsnittene, og giver en fornemmelse af stort engagement og relevans.
Bogen er troværdig, og giver, sammen med Janes blog Madbanditten, et friskt og overskueligt pust i hele den her kostjungle. Tak Jane, for at komme med endnu et seriøst indlæg i kampen for bedre madvaner!

Bogen er overskueligt bygget op, og med et dejligt layout. Det er en utroligt flot bog, som man bliver glad, motiveret og inspireret af at kigge i. Den vil helt sikkert få en fast plads på køkkenbordet ved siden af den første bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar