lørdag den 4. januar 2014

Ordentlige bøffer!

Før jul fandt jeg et pat flotte New York Strips på tilbud, knaldtilbud faktisk. Og sådan nogle skal altså steges ordentligt, så de bliver helt perfekte. Det blev derfor til grill på altanen her i starten af januar.
Og får dælen hvor blev de gode! Jeg vil derfor lige dele min grill-metode:



New York Strip Steak
Smelt lidt smør, og skil det klarede smør fra "mælken". Bland det klarede smør med samme mængde olivenolie, og pensl bøfferne på hver side. Sørg for, at eventuelt overskydende fedtstof løber af. Fordel 1 tsk salt og 1 tsk friskkværnet peber på hver side af bøffen, så der laves en dejlig "crust".
Tænd grillen, og lad den blive godt varm. Læg bøffen på det varmeste sted. Bøffen skal stege i 2x3 minutter på hver side, så den får i alt 12 minutter, og kun vendes 3 gange i alt. Hvis der går ild i det dryppende fedt, skal du flytte bøffen væk fra flammerne.
På denne måde blive bøffen rød, giv den kortere eller længere tid, hvis du ønsker den mere eller mindre rød.

Lad bøffen hvile et par minutter inden du sætter tænderne i den.
Jeg serverede mine bøffer med en lækker og meget nem dilddressing og en omgang spidskålssalat.

Dilddressing
250 g creme fraiche 18% eller 38%, eventuelt en blanding
1 dusk dild
1 lille løg
salt og peber

Kør løg, dild og creme fraiche igennem minihakkeren, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt tørret dild for kraftigere smag.
Denne dressing er også helt fantastisk som dip til grøntsagsstave.

Spidskålssalat
Denne salat er super nem, og ret lækker.
Der skal bruges:
1/2 spidskål
1 skrællet appelsin
1 stor håndfuld rosiner

Snit spidskålen fint og skær appelsinen i små stykker. Bland alle ingredienser sammen.
Som sagt - nemt!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar