mandag den 20. januar 2014

Fantastisk æblekage

I weekenden havde jeg mine forældre på besøg til både brunch og aftensmad. Ind imellem fik vi lige hængt et par billeder op, og prøvet min julegave - Game of Thrones brætspil.

Det var generelt en dag med god mad og masser af hygge, og ikke mindst desserten blev vellykket. Derfor vil jeg selvfølgelig dele opskriften på den dejlige æblekage. Den minder meget om en klassisk sandkage, og bliver flot marmoreret med de karamelliserede æbler.



Æblekage

Kagedej:
1 dl fedtreduceret mandelmel
1 dl almindelig mandelmel
75 g sukrin gold
125 g smør
1 dl fløde
5 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilie

Fyld:
4-5 æbler
50 g smør
2-3 spsk kanel

Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg og sukrin luftigt, og tilsæt derefter fløde og smeltet smør.
Bland de tørre ingredienser sammen, og bland det i æggemassen.

Skær æblerne i både. Smelt smørret på en pande og lad æblerne stege med et par minutter. Tilsæt kanel, og lad æblerne stege lidt endnu, indtil æblerne bliver nærmest karamelliserede i smør og kanel.
Smør en springform grundigt, og hæld kagedejen i. Fordel æblerne, og tryk dem let ned i dejen.

Bag kagen i ca. 45 minutter.
Server med vanilie-creme fraiche.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar