mandag den 14. december 2015

Glutenfrie Kanelstjerner


I vores familie har vi en efterhånden lang tradition for julebagning, og vi har alle vores yndlingssmåkager. Min far plejer altid at bage sprøde kanelstjerner, der skal dyppes i mørk chokolade. De er virkelig gode, meget porøse, og kombinationen af kanel og mørk chokolade er fantastisk.

Eftersom min søster nu er blevet konstateret gluten-allergiker, er julen i år glutenfri, det gælder også småkagerne. Så nu skal der eksperimenteres.

Første eksperiment er selvfølgelig kanelstjernerne, og de er blevet rigtig gode i første forsøg.


Kanelstjerner
20-30 stk

90 g blød smør
45 g rørsukker
40 g rismel
20 g havremel
10 g pofibre
50 g lys bagemix
1 tsk stødt kanel
et lille nip salt
50 g mørk chokolade til pynt

Pisk smør cremet og luftigt, og tilsæt sukker. Pisk det godt sammen, og sigt derefter de tørre ingredienser i. Saml dejen, og sæt den på køl til den er fast. Drys lidt lys bageblanding på bordet, og rul dejen ud i ca 4mm tykkelse, og udstik fine stjerner. Bag i ca 10 min ved 180 grader.
Når stjernerne er kølet af, kan de pyntes med smeltet chokolade.


Har du glutenallergi? Køb glutenfrie varer her.



Dette indlæg indeholder affiliate links.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar