onsdag den 6. november 2013

Hjortegryde og jordskokkemos

En af mine favoritretter er mørbradgryde, cremet og fyldig med smag af både fløde, grøntsager og bacon.
I dag fik jeg lavet en variation over retten, nemlig med hjortekød. Det skal koge længere end svinemørbrad, men giver en god intens smag.
Normalt ville jeg have lavet ris, pasta eller kartoffelmos til, i stedet blev det til en lækker, næsten snehvid jordskokkemos. Opskrifterne kommer naturligvis her:

Jordskokkemos
Til 2 portioner skal der bruges:

5-6 store jordskokker
1-2 pastinakker
fløde
smør
salt og peber

Skræl jordskokkerne og pastinakkerne, og skær dem i små stykker. Kog dem til de er helt møre, og hæld vandet fra. Med en stavblender eller et piskeris moses grøntsagerne. Smag til med fløde, smør, salt og peber.





Hjortegryde

Denne portion er lavet med cocktailpølser, som ganske fint kan skiftes ud med f.eks. chorizo.

1 pakke hjortesmåkød (ca. 400 gram, kan købes i Netto en gang imellem)
1 squash
5-6 store markchampignon
½ pakke bacon
½ pakke cockatilpølser
400 g hakkede tomater
1 stort løg
grøntsagsboullon
rødvin
timian
hvidløg
fløde
salt og peber

Skær kødet i ensartede stykker, og brun i smør i en gryde. Tag kødet op, og stil til side. Snit løg og hvidløg, og steg sammen med bacon og cocktailpølser, skær grøntsagerne i stykker, ikke for småt, og lad dem stege med. Tilsæt igen kødet, og et godt skvæt rødvin. Tilsæt tomat, krydderier og bouillon, og hæld vand ved, så det lige dækker. Lad simre i ca. 30 minutter. Smag til med fløde, og lad simre i yderligere 10 min.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar