tirsdag den 19. november 2013

"Men du er en rulle... steg!?"

Jeg har weekenden over været hos mine forældre, og mandag aften fik vi lavet en rigtig dejlig aftensmad - fyldt lammerullesteg. Det er vinter- og simremad når det er bedst.
Denne rullesteg er lavet med lammebryst, og er fyldt med svinefars.

Der skal bruges:
1 lammebryst uden ben eller 1 lammeslag
200 g svinekød eller svine-kalvekød
1 stor dusk frisk persille
½ spsk loppefrøskaller
1 æg
4 gulerødder
2 persillerødder
5 champignoner
3 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
smør til stegning


Hak persillen fint. Bland svinekød, persille, æg og loppefrøskaller godt, og krydr med salt og peber.
Sørg for at lammebrystet er helt udbenet, og smør farsen ud over brystet. Rul brystet forsigtigt sammen til en rulle, og bind madsnor omkring. Vær forsigtig ikke at stramme FOR meget, så kravler farsen ud igen.

Smelt smør i en stor gryde, og brun stegen grundigt af på alle sider.
Skær alle grøntsager i stykker, og hak hvidløget fint.
Tilsæt løg og hvidløg til rullestegen, og lade det stege med i et par minutter. Tilsæt derefter halvdelen af rodfrugterne.
Hæld kogende vand ved, så det knap dækker stegen, og lad simre i 1½ time.

Put resten af grøntsagerne i, og lad det koge yderligere 20-30 minutter.

Tag rullestegen op, og klip snorene over. Skær i tynde skiver, og server med sovsen i gryden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar